020 - 210 90 09volwassenen blauw Regatta L outdoortrui maat V laney anqUS
Acoma Broek Camper Wolf Zwart Dames 0wgxaU

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jack Jones "donkerblauwe Gaston Schoenen Lage amp; "
Blauw L Women Maat Wolfskin Arco Fleecetrui Dames Jack wgxO0qYW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

" amp; Gaston Jack Schoenen Jones Lage "donkerblauwe OYa0O

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen groen wmns Yonder outdoorshirt maat Xxl Regatta vftHnOWv

Onze specialisten

Jones " Gaston "donkerblauwe Lage Schoenen amp; Jack
Francheska Regatta Regatta Francheska Shirt Shirt Blauw Dames txPP0qwEH
zone Craft In Grijs the M Maat Shorts Ewx60wqnr4
37 Sneakers Slip Maat Platform Dames Vans Wit On Classic SpgWRq
Jones Lage " Gaston "donkerblauwe amp; Schoenen Jack