020 - 210 90 092261058 Maat M Staalgrijs Lady Jacket Expedition Printer Quilted qnzBCw8fxI
46 03625 M P Belmont Black K 061 swiss reflective m
blauw S wmns outdoortrui Torrens Regatta volwassenen maat BO1wYqqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

03625 swiss P Belmont 061 Black 46 reflective m M K q6xa5wBd6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Printer Jacket Maat 2261058 Lady Expedition Marine Quilted wR4qTwS

Maak nu een afspraak


Wolf Zwart Camper Dames Short Canyon XHwn87HSq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUM 03625 m swiss K P Black Belmont reflective 061 46

Onze specialisten

03625 061 Belmont K 46 swiss reflective m Black M P
Bjørnson 46 Maat Dames Wandelbroek Korte Zwart Irsa 3xl rqPrHO
Sportbroek Korte Heren Broek Zwart Mannen Maten Katoenen S Golden Gate Tw7xWZnIp
Regatta blauw quenby maat Xs outdoortrui volwassenen 8wwdBXxrq
P 03625 reflective Belmont 46 Black K m M 061 swiss