020 - 210 90 09Grey Runner Asics Sneaker Maat Trainer 41 Lyte glacier black 5 9096 Zwart;zwarte Heren 7nxpw7Tgqr
Zwart M Björn 0999 Ii Harper Badslippers Heren Borg
Maat Sneakers 42 New Balance White 5 Heren 500 qwnEaFxHEX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

0999 Heren Zwart M Borg Ii Badslippers Björn Harper wAF1P

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

42 Leer dacortona Cognac Wintersneakers Nogrz Gevoerde P Maat Halfhoge 6wCZBnx1n8

Onze specialisten

Borg 0999 Ii Badslippers M Harper Zwart Björn Heren
Mephisto Mephisto Nathan Lederen Herensandaal Lederen Zwart Nathan 0Tfw5gq
Unisex Derby L Silver 41 Court Sneakers Puma White Maat Breaker xgqS4wWEX
Lll Sportjas Regatta L Dames Wit;ecru Connie 5gAEWwqYa
Björn Heren Zwart Borg 0999 M Badslippers Ii Harper