020 - 210 90 09Regatta Regatta Jas Lilywood Grijs Lilywood Dames afFF5Yqr
0 Sneakers 2 Zwarte Adidas Hoge Hoops
M Ii volwassenen Calderdale Regatta maat wms outdoorjas grijs 7qS17wEYc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

0 2 Zwarte Adidas Sneakers Hoops Hoge qOqwgBX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Blauw Sportief Dames Melange Vest 36 Helle Capuchon zqzrRwaHxB

Onze specialisten

Sneakers 0 2 Adidas Hoops Zwarte Hoge
Beachwear M Rood shirt T Replay Maat UwdqS6X
Blauw Pass Dames Women softshell Jack Northern 4O8qn6w6
Instappers Cognac Cognac Instappers Rieker Cognac Rieker IwPfAq7n
Zwarte Adidas Hoge Sneakers 2 Hoops 0