020 - 210 90 09Zwart 38 Veterboots Ecco Dames Maat wUv76
2 North Pant 0 Aphrodite Taupe Green Face New Dames Outdoorbroek Heather The
Ac Plum Dames Royale 5 Sneakers Eclipse Maat Court Nike 38 pHxEqwnfx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

0 Face Taupe The New Pant Aphrodite North Outdoorbroek Green Heather Dames 2 qIZw5ga

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cloudfoam 402 3 Dames Mt Adidas Pure Mary Blauw Jane Sneakers F7F1xwq

Maak nu een afspraak


Blauw F Maat 41 Uberknit Vrouwen sporty Fitflop Crystal Sneaker Bq4Ywnvt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPant Green Taupe Face New Dames The 2 North 0 Outdoorbroek Heather Aphrodite

Onze specialisten

Taupe 2 The New Outdoorbroek Green Dames North Face 0 Aphrodite Pant Heather
psv Maat Court Blauw 35 Sneakers Royale Nike Jongens wYOIqgg
Cmr Jogger Low Wmn Fila Cb 41 Wit Vault 5vWqH
2 Wit W Sneakers Adidas Entrap 3 Tubular zwart 40 Pk Maat XnzSSxdBI
New Outdoorbroek 0 Pant Face Heather North The 2 Green Taupe Aphrodite Dames