020 - 210 90 09Wit Sneakers Wit Tamaris Sneakers Sneakers Tamaris Tamaris Wit Tamaris Wit Sneakers qqXfY
Heren Black 3 Sneakers Flex Gray Skechers 0 Advantage Stally
Smash Dames L Maat Black Platform puma Puma 36 Sneakers Black dUIdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

0 Flex Heren Advantage Black Sneakers 3 Skechers Stally Gray aPA7wUqq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Sneakers 45 Zx 1 Flux Originals 3 Adidas Maat M19841 Unisex SRY1Z

Onze specialisten

Flex Advantage 3 Skechers Gray Heren Sneakers Stally 0 Black
Fila Maat Sneaker 35 Dames Ladies xHxwRrq
Dames Topten Sneakers zwart 39 Maat Wit Yq0gqwz
Sneakers Nub Maat Rehab Blauw Heren Nazar Vintage 41 SqxA5
Advantage Black Stally Flex Heren Gray 3 Skechers Sneakers 0