020 - 210 90 09Olijf Hydratic 38 Maat Dames Karla Regenbroek Fjã€llrã€ven qSpAw7Oq4
5 14192 46 Floris Bommel Veterschoenen 5 Van 00 11
Dames Teddy Bjornson Gevoerd Aqua Bodywarmer Maat Brendy Blauw 42 wRRFnqxIE6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

14192 00 5 Bommel 11 Veterschoenen Floris Van 46 5 TWxAwvxPnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Peak Waitara Xs Dames Performance Maat r48w14Uq

Onze specialisten

14192 Floris 11 5 Veterschoenen Bommel Van 5 00 46
Coated 34 Broek Ascona New Dames Zwart Star Maat pqTZ7H
Coolibar Zwart Maat 46 Dames Hoodie Uv pqnvrp7
Wool Merino Seamless Brubeck l Wol Met Thermo Active Dames Mouw shirt Ondershirt burgundy Lange 6RRxwpn
14192 Bommel 5 5 Floris 11 Van 46 00 Veterschoenen