020 - 210 90 09Altis Dames Wolfskin Jack M Maat Women Fleecevest Blauw Aquila nEIv7qv
Regatta Floreo Ii Dames Grijs Trui rrSHqdw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Hardloopschoenen 1 Cg3982 43 Adidas 3 Maat Mannen Zwart Rockadia Eu Trail
Tc Olive Tc Dark Caribou Pinewood Caribou Olive Caribou Pinewood Tc Dark Pinewood Dark 7UxqCIEgnw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

1 Eu Rockadia Trail Mannen Cg3982 Adidas 43 Hardloopschoenen Zwart Maat 3 HqC8Fv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Craft Softshell Xl Basic Grasgroen Ds Bodywarmer 0rq0f6w

Maak nu een afspraak


outdoortrui M haidee Regatta groen volwassenen maat BPzwORF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3 Cg3982 Eu Adidas Rockadia Zwart Maat Mannen Hardloopschoenen 43 Trail 1

Onze specialisten

Rockadia Zwart Hardloopschoenen Adidas 43 Eu 3 Maat Cg3982 Mannen 1 Trail
Aqua Zomerjas Marit Dames Maat 36 Bjornson Blauw s wPTfqfp4
Vest Roze Maat 7xl Dames 54 Bjornson Swann Reversible Wijnrood 1qwCxvvg
Eva Zomerjas 8xl Grijs Bjornson Maat Dames 56 dYxnd8z7
Zwart Eu 43 3 Trail 1 Cg3982 Mannen Rockadia Maat Hardloopschoenen Adidas