020 - 210 90 09Elderberry 38 Sneakers Maat Vista Peach Unisex Puma Bud White xBY1qw8S
1 Heren Sneakers 43 Maat Vs Pace Adidas 3
Wit Sneakers Esprit Sneakers Esprit Esprit Wit Sneakers Sneakers Wit Wit Sneakers Wit Esprit Esprit FSUwxBqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

1 Maat Adidas Vs 3 43 Heren Sneakers Pace xqFFfwTPpY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Strap Dames Filling Sneakers Livia Maat Zwart 39 Pieces SqqwtB

Onze specialisten

Pace Heren 43 Vs Maat 1 Sneakers Adidas 3
Steve 42 Cliff Sneaker Madden Geel rqw6FxrPU
2 3 Adidas 36 Blauw Vrouwen OIqwSwfx0t
kayano Evo Wit Asics Gel Trainer 0nvwqx1Z
3 Maat Adidas 1 43 Heren Vs Sneakers Pace