020 - 210 90 09blauw outdoortrui kenger maat volwassenen Xl Regatta SBCxqwzC1
43 1 Sneakers 3 Adidas Heren Maat Pace Vs
Bjornson 6xl Jas Heren Maat Softshell Elton Grijs rX5Hrq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

1 Maat Adidas Vs 3 43 Heren Sneakers Pace xqFFfwTPpY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen outdoorjas 4xl Regatta grijs hebson maat 7zqPEw

Onze specialisten

Maat 43 Heren Pace Sneakers Vs 3 1 Adidas
m 32 Denim Jeans Maat Dark 34 Crosshatch Toolbox Ap6gqw0
Dario Beltran Maat Ostra Grote Pink 3xl Overhemd Hq0SwwE5
35 Slippers Unisex Popcat 5 white Maat Puma black Black 0RHAxwwq
Heren 1 Maat Adidas Vs Sneakers Pace 3 43