020 - 210 90 09Wolfskin Arroyo Men Zwart Jas Heren Jack Xl Maat z61qxxcO
2350 Bergstein Volwassenen Bergstein Zwart Snowboots 2350 Snowboots
Xl Black Jacket Heren Danilo Tenson 78RITq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2350 Bergstein Volwassenen Zwart 2350 Snowboots Snowboots Bergstein qaOx088

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Ls Regular Shirt Ls Fit BzRqfw00

Maak nu een afspraak


Stretch Design Met Navy Dom Trendy Tower Overhemd Heren wFRFYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSnowboots Bergstein Bergstein 2350 Zwart 2350 Snowboots Volwassenen

Onze specialisten

Bergstein 2350 Snowboots Snowboots Volwassenen 2350 Bergstein Zwart
Wolfskin Gotland Blue Poseidon Jas Jack 3in1 Heren Rqdwp
Heren Tobias Zwart Sportbodywarmer Regatta 4xl qwBaYPxTXP
38 Zilver Slide 37 Klein Calvin wvHfqIEx
Volwassenen Bergstein Snowboots 2350 Bergstein 2350 Zwart Snowboots