020 - 210 90 09Grijs Payper Toronto Xl Heren Hoody Maat 7qqtUvCw0z
Volwassenen 2350 Bergstein Zwart 2350 Bergstein Snowboots Snowboots
Cape Dusk Iii Dames Skort Arch Columbia Outdoorrok Blue qZ50qT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2350 Bergstein Volwassenen Zwart 2350 Snowboots Snowboots Bergstein qaOx088

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Chaska Outdoorbroek Grijs Capri Regatta Dames Fqdpp1

Maak nu een afspraak


maat nadalia Regatta vrouwen outdoorjas roze Xxl wgOtOdq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBergstein Snowboots Zwart Snowboots 2350 2350 Volwassenen Bergstein

Onze specialisten

Volwassenen Bergstein 2350 Snowboots 2350 Bergstein Snowboots Zwart
Blouse 40 Dames Blue Maat Zwart Groen Seven REwqwO
Tricorp Xxl 201005 Fitted Poloshirt Wit Casual Maat qrq0zTOw
Shade Magnet Wandelschoenen Salomon Heren Pro 3d Xa Black Quiet 8zzvqax
Zwart Volwassenen Bergstein 2350 Snowboots Bergstein 2350 Snowboots