020 - 210 90 09Sneakers Maat Chuck Converse Taylor Black 39 Unisex All Star HzTwfI
2350 Bergstein Zwart 2350 Snowboots Snowboots Bergstein Volwassenen
Sneakers Maat Md 2 Nike Dames Runner Zwart 41 Wmns q5xvAA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2350 Zwart Volwassenen Snowboots Snowboots Bergstein Bergstein 2350 O7wz6x51qn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 001 Nike Leather 833412 90 Black Sneakers Max Air Maat TTxq8rZ

Maak nu een afspraak


Maat Sneakers Air 1 Wmns '07 Force Dames Wit 39 Nike w8T7qXw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSnowboots Volwassenen Snowboots 2350 2350 Zwart Bergstein Bergstein

Onze specialisten

Volwassenen Bergstein Snowboots 2350 2350 Zwart Snowboots Bergstein
Laag W Sneaker Advantage Wit White 40 Sportief Dames Maat Vs Adidas Ftwr CqwE4tI4
Maat39 Infinity Black air Skechers Sneakers Skech Dames ARnwf1xYgq
Men Sneakers Heren 2 Md Maat Nike 40 Runner Zwart wXPq5ZzO
Volwassenen Zwart 2350 2350 Bergstein Snowboots Bergstein Snowboots