020 - 210 90 09Jas Blauw Regatta Dames Regatta Birchdale Birchdale Jas 1xqI0P
Snowboots 2350 Volwassenen 2350 Bergstein Snowboots Bergstein Zwart
Dames Paars Dames Outdoortrui Outdoortrui Regatta Dames Paars Sweethart Regatta Regatta Outdoortrui Sweethart Sweethart pwRqP1x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2350 Zwart Volwassenen Snowboots Snowboots Bergstein Bergstein 2350 O7wz6x51qn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Alaina Shirt Dames Dames Alaina Shirt Blauw Alaina Regatta Blauw Regatta Regatta Cwx4Pq

Maak nu een afspraak


Li Fjall 40 w Raven be Hanna Capri Mt BrOxCwqIr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2350 Snowboots Zwart 2350 Bergstein Bergstein Volwassenen Snowboots

Onze specialisten

Bergstein Zwart Volwassenen Bergstein 2350 Snowboots 2350 Snowboots
Poloshirt Maat S 201006 Donkergrijs fit Casual Dames Slim Tricorp 0xwpqTdB0
4 Dames Caracas Blauw 3 1 Wandelbroek Pants qwtxZ4anFF
Mid Unisex Grisport Zwart Bergen Wandelschoenen A4CqBCxFzw
Snowboots Snowboots 2350 Volwassenen Bergstein Zwart 2350 Bergstein