020 - 210 90 0939 Maat Dames Sneakers New Balance Beige Wsx90 YZBqBw
25 track Ecco Maat 831714 41 Zwart Veterschoenen
Zwart Sneakers Men Vans Old Heren Maat Skool 46 w5Xq5USx8C

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

25 Maat 41 831714 Veterschoenen track Zwart Ecco RwCFqPC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Black Vans 36 canvas Dames Sneakers white Platform Maat Ward UwnPUHaq

Onze specialisten

track 831714 Maat Zwart Veterschoenen Ecco 41 25
Grijs Vrouwen Md Runner 2 Nike Sneakerssneakers 40 wit Maat vY4Ux
40 Dames Maat 2017 Zwart 5 Nike Air Max Sneakers wqR0Ra
zabel maat volwassenen outdoortrui grijs Xs Regatta FqdOy1wzF
831714 track Ecco Maat Veterschoenen 25 41 Zwart