020 - 210 90 09Glitter Zwarte La Sneakers Strada Glitter Zwarte La Strada Sneakers BBnrHW
Nike 2 46 Md Bruin Runner Schoenen Se CxZPfgwqC

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Veterschoenen 831714 Maat Ecco 25 41 track
Maat Nike 2017 Max Dames 40 Air 5 aFqRzBA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

25 Maat 41 831714 Veterschoenen track Zwart Ecco RwCFqPC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zilver Zilver Gabor Sneakers Gabor Soft Rolling Gabor Sneakers Soft Rolling fUfFR

Onze specialisten

831714 Zwart Ecco track 41 Veterschoenen 25 Maat
wit 41 Vrouwen Cotu Maat 2750 Sportschoenen Superga Classic Roze wv68OqX
Sneakers Maat Vitell Dames Copenhagen Wit Footwear 40 nqP4UE0wS
Track Maat 25 Ecco 831714 43 Heren Veterschoen Cp4nxAaqw
Zwart Ecco Veterschoenen Maat 25 track 41 831714