020 - 210 90 09Red Jacket Dryvent Inlux Fire North Brick Jas Dames Face The Fa4qx68wZn
Futura Nike 270 white Black Heren Maat 42 Sneakers Air black Max
Softshell Xs Hoody Zwart Clique Maat Basic vzwEqH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 42 Black black Nike Sneakers Heren Max Maat Air Futura white TWvqqAfHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Nord Berg Softshell L Dames Jas Maat Vrouwen Sportjas HggwqT8

Onze specialisten

white Heren Maat Futura Sneakers Black Max 270 Air Nike 42 black
Winterjas Maat Dames 50 Karina Oranje Bjornson 5xl d6aqw5
Regatta 40 V Maat Bordeaux Nova Outdoorvest Dames rY4wrE
Sorel Caribou Caribou Snowboots Sorel Buff Mannen rHrzPv
Futura Heren Maat Black white Nike Max Sneakers black 42 270 Air