020 - 210 90 09Xxxxl Productbeschrijving Kattenborduurwerk T Wit De raadpleeg Maat Voor shirt pxYBqPYwt
black Heren Sneakers white Maat Black Nike 42 Air Futura 270 Max
Winterjas Luge L Winterjas Navy Dames Luge O56ZR0qW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 42 Black black Nike Sneakers Heren Max Maat Air Futura white TWvqqAfHw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

G Polyester Cameron M Kobalt m² Fleecejas 290 0wqxq1Ct

Onze specialisten

Max Maat Nike Sneakers 42 Air black Futura white Black 270 Heren
maat Xs grijs Regatta Wentwood volwassenen Iii wmns outdoorjas FqTzRAq
Women Ii Hoody Black Vesteral Jacket qtRtO
Runner Sneakers Maat Unisex V2 St 43 White Nl Puma Black 5gRxO
Sneakers white Max Heren Air Maat 42 Black Futura black 270 Nike