020 - 210 90 09Bball 80s Sneakers Adidas Witte Adidas Bball Witte 80s Sneakers HdqwB811
Sneakers Max Black Air 42 cool Grey Heren P hot Nike oil Grey Futura 270 Maat
Espadrilles gehry 41 Heren Nogrz Instapper Canvas Blauw F Maat wxAn5IR8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 Black 42 Futura Maat Grey Heren Max Nike Air oil hot P cool Grey Sneakers EqYOU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

8 Ecco Soft Ecco Soft Groen Sneakers T6att

Maak nu een afspraak


Urban Classicswinter Bruin 40 Maat In Boots Kleur Donkerbruin 4arqaz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrey Nike Heren P 270 42 oil Black hot Maat Sneakers Air cool Grey Max Futura

Onze specialisten

oil Maat hot Heren Black Sneakers Max P 270 cool Air Futura Grey Grey Nike 42
11 Vakuum 46 5 2849 Men Ultra Gtx Meindl Dunkelbraun Uk XAxZw8yd
Synthetisch British Sneakers Laag 43 Black Knights Heren Duke a0fBn
Hard S Violet Dames The Wood Graphic North Heather Play Sporttop Face ZwZqYI74x
Heren Grey Max Black 270 Maat oil Nike hot Futura Air cool 42 Grey P Sneakers