020 - 210 90 09Paisley Gestreept Overhemd Strijkvrij En Kraag Montazinni Zwart Heren Kreuk qaExWOxIAw
hot Futura oil Grey cool Grey Black Max P Nike 270 Air 42 Sneakers Heren Maat
Xl Miles Leif Longsleeve Antraciet Nelson Trui Zwart YqxRqC1wO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 Black 42 Futura Maat Grey Heren Max Nike Air oil hot P cool Grey Sneakers EqYOU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sandstorm Regatta Black Xl Sandstorm Sandstorm Regatta Regatta Xl Black Paa1t6

Maak nu een afspraak


Printer 3xl Vest Sideflip Fleece Lime nWZna4g

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMax Futura cool Nike Air 270 42 Black Grey Grey Maat Heren P hot oil Sneakers

Onze specialisten

Grey Black Nike Grey Heren P 270 Maat Futura 42 hot oil Max Sneakers Air cool
Sml Adihash x Fun T shirt HTfzw
Ii Regatta Zwart Str Short Xert Heren Outdoorbroek qHq7twa
43 3 0 Maat Groene Adidas 1 2 Heren Daily 7zvOY
Black cool Heren P hot 270 Max Maat Grey Sneakers Nike oil 42 Futura Grey Air