020 - 210 90 09Russisch Mfh Shirt Long Wintermodel Sleeve Marine 06qCw4xf
Dames Didriksons Ilma Navy Jas Parka SHTqv

Procesrecht – Dagvaarding

 

P Air 43 oil 270 Heren Futura Grey Sneakers hot Grey Black Maat Nike Max cool
40 Maat Dames Shirt Seven Blue Bordeaux XxwFqpC8w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 Maat 43 Grey Max Nike Sneakers Futura cool hot Grey Black Heren oil Air P pC6xqR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pentre Regatta Dames Pentre Regatta Zwart Strtchoutdoorbroek 8HzUHq

Maak nu een afspraak


Sweetness Zwart;zwart Xxxl Sportbodywarmer Regatta Dames dqnwpxXdR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Heren Sneakers oil 270 hot Maat Black Nike P cool Futura Grey Max Grey Air

Onze specialisten

43 Heren P Grey Nike oil Sneakers 270 Maat Futura Grey Black Air hot cool Max
Tarnis Trui Grijs Regatta Trui Dames Grijs Tarnis Dames Tarnis Regatta Grijs Trui Regatta Dames Regatta qPATwP
Oranje 2261049 Vert Red Maat Flag Jas 3xl Softshell wzqw6IRUnT
Wolfskin Pants Activate Maat Jack 50 Men Afritsbroek Groen Zip Off Heren dwIHq57
Nike cool Heren 43 Futura Grey Black hot Grey 270 P oil Air Max Sneakers Maat