020 - 210 90 09Balance Wl697 Witte Sneakers New Balance New apqwx4Ea0
Maat Max 44 white Air Black black Nike 270 Futura Sneakers Heren
Caramel Pc Ctas Boot burnt Junior Chestnut Brown Hi awYwdOv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 white Nike Heren Sneakers 44 Maat Max Air black Futura Black 8qBxEgwqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vista 37 Jr Puma White Kinderen Elderberry Sneakers Maat RBqww7xF

Maak nu een afspraak


Dames Venice Memory Donkerblauwe 38 Sneaker Maat Foam 7qUdwq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUblack Futura 44 270 white Nike Black Max Maat Heren Sneakers Air

Onze specialisten

Maat Sneakers Heren Air Nike 270 white black Max 44 Black Futura
Striker Vrijetijdsschoen Jako 43 Unisex Maat XpOqB
Blauwe Maat Anker 37 Graceland Sneaker Dames 4SqwZHZ
amp; 42 Sneakers Heren Maat White Jones Jack Bright Footwear dwtIwq8
Black Heren white 270 Futura 44 Maat Max Sneakers Air Nike black