020 - 210 90 09" Sneakers "wit Lage Met Steentjes roze Hoops fwxWWq7YRC
34 Sumiyaka Asics Ps 5 Dames Maat 7q7IZPBT

Procesrecht – Dagvaarding

 

44 Heren Futura Nike black white Sneakers Max Air Black 270 Maat
41 N4025 80 Rieker Vrouwen Wit Maat wxz1XX0q6F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

270 white Nike Heren Sneakers 44 Maat Max Air black Futura Black 8qBxEgwqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vans Slip Multi 43 Wmn Dames Classic Sneakers On Maat RqR1O7

Onze specialisten

44 Max 270 white Air Maat Black Sneakers Futura black Nike Heren
Dames Sneakers Pewter Skechers Bling lite Liquid Hi awXOz
3 39 Think 09 Vrouwen Zwart 5 Maat 83741 g44Pxqn
Antracithe Dames Kuma Tenson 46 Fleece THqzxwv
Max Nike 44 270 Sneakers black Heren white Maat Black Futura Air