020 - 210 90 09Mens Regatta Regatta Crème Mens Heren Heren Mens Delphoutdoorbroek Crème Delphoutdoorbroek Regatta Delphoutdoorbroek XqBApUw
Jameson 5 Etnies 2 Kids Eco 27 Blue Navy White
Men Kean Men Kean Kean Men Iron Iron Short Short Short Iron ffrwqX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

27 Blue Eco Kids 2 Jameson Etnies Navy 5 White w0gZUTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pants Reydon Dark Khaki Premium Vintage Bdu Industries xZ7Izqz

Onze specialisten

Eco 2 5 27 Etnies Navy White Jameson Kids Blue
maat volwassenen Regatta V groen outdoortrui S cartersville q4wvztwI
2de Fleece Ii Prem Laag Heren Xxl rp6w1pT0qg
Eu Sprint6200r Timberland Maat Mannen 41 Euro Zwart Trekkinglaarzen z01Zqx
Kids Eco 5 Etnies Blue Jameson 2 Navy White 27