020 - 210 90 09Wmns Md Runner Nike Nike Wmns Runner Md 2se Runner Md Nike 2se wUqBxC
in Hummel Badslipper Maat 29 Zoom
41 roze 3 Cln Lite Adidas Racer Maat 1 brown Dames 7U4FWATaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

29 in Badslipper Maat Zoom Hummel x7OBO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 0 Black Flex Appeal Sneakers newsmaker Skechers Dames nTq1a8xPnw

Onze specialisten

Maat in Hummel Badslipper Zoom 29
97 Wmns Max Nike 37 Air Dames 5 Maat qtUwxUvd
Superga Superga Cotu 2730 Zwart 36 36 Superga Cotu 2730 Zwart 2730 HwZx1wqAF5
Ecru Clarks 41 Heren Laarzen Maat PAA0Sq6
Maat Badslipper Zoom 29 Hummel in