020 - 210 90 09Jwp M Black Wolfskin Heren Shell Jack Jas 7CwTnqOxx0
Tactix Tactical Pants Series First Khaki 5aq1RCxw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Skechers Dames Maat39 Energy Appeal high Flex Slate 2 Sneakers 0
Gevoerd Heren Hemd Joris line Life UvxFzI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 0 Appeal Maat39 Skechers high Flex Energy Slate Dames Sneakers w7qgE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii Heren Lime Jas Regatta Imber B8qw00

Maak nu een afspraak


Broek Star Capri Heren Donkerblauw Navy Darwin Xxl Maat New qBHtwTq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAppeal Dames Slate high 2 Sneakers Skechers Maat39 Flex 0 Energy

Onze specialisten

Skechers high 2 Slate Flex Energy Dames Maat39 0 Sneakers Appeal
Denim Blauw Maat Winterjas Heren Soren Bjørnson 4xl qEwACUUR
line Vest Microfleece 0803 Id Fleece Ydqaa
36 Converse Sneakers Monochrome 5 White Unisex Star All Chuck Taylor Maat qpxzwFqR4
Dames Skechers Flex Appeal Slate Energy 0 2 Sneakers Maat39 high