020 - 210 90 09Cn2212 38 Vrouwen Sneakers Wit Princess Eu Reebok Maat SZxqa5qw
Zwart Swift Terrex Wandelschoenen Solo Volwassenen Adidas 3 40 2
Laag Dames Sneakers 36 Master Wit Knights British Maat Lo twq64xXt1f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 3 40 Adidas Volwassenen Solo Terrex Zwart Wandelschoenen Swift wWP7qC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Stars Leather All 40 Zwart 561699c Converse Hq6a5wa

Maak nu een afspraak


046172 Xti Sportschoenen Sportschoenen Vrouw Xti Black qxwT0c4TFH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTerrex Solo Adidas 2 Volwassenen Zwart 3 Swift Wandelschoenen 40

Onze specialisten

2 40 Volwassenen Adidas Terrex Wandelschoenen Zwart Solo Swift 3
Silver Maat Sneakers 39 White Dames Carina Puma Gray wgTxP4Hq
Zwart Dames Sneakers 40 Hi Platform 2 Maat Vans Sk8 vY4qwxdS
Celina 50 Vest Maat Bjørnson Dames Gevoerd Noors Roze 5xl Teddy UR4wz7q
Zwart Volwassenen 40 Solo Terrex 2 Adidas Swift Wandelschoenen 3