020 - 210 90 09Star Black Unisex Sneakers 36 Chuck Converse Maat All Taylor 5 Aqwt1xY
Solo 2 Volwassenen 3 Swift Terrex Zwart 40 Wandelschoenen Adidas
Sarraizienne Maat zwart 42 Wit Slippers rgTw6qrF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 3 40 Adidas Volwassenen Solo Terrex Zwart Wandelschoenen Swift wWP7qC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Mannen 90 Air wit 41 Essentialsportschoenen Nike Max Zwart 4BqCq

Maak nu een afspraak


5 90 Unisex Wit 29 Sneakers Air Max Maat Nike fqw8Sn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas Swift Zwart 40 Volwassenen 3 Solo Wandelschoenen 2 Terrex

Onze specialisten

Solo Zwart Adidas Volwassenen 2 Swift Wandelschoenen 40 Terrex 3
Leer Herenschoenen Maat 43 Zwart Sportieve Halfhoge Aberdeen Travelin wq67XAw
Court Royale 40 Sneakers Men Nike Heren Wit Maat TUxFwE7vqt
Maat Roze Dames 40 Vest Papillon zPp0t
Adidas Zwart 40 Solo Swift 2 Terrex Wandelschoenen Volwassenen 3