020 - 210 90 09Rood 180 Tricorp Fit 201005 Maat Gram Poloshirt Slim 5xl wxSOY
42 Sneakers 10k Adidas 3 Schoenen Zwart 2
Regatta outdoortrui V laney grijs Xxxl volwassenen maat 1RpOfwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 42 Schoenen Zwart Sneakers 3 Adidas 10k xgw7I

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Season Enforma Coolmax Olive Trekking Hiking All Wandelsokken rIZqOPUIn

Onze specialisten

Schoenen Sneakers Adidas 3 Zwart 10k 2 42
Jade line Fleece Life Sweat Jas Dames Bq1d5wC
Bordeaux Maat New 36 Broek Star 32 Linosa Dames TwO7qA
Fleecetrui Regatta 5xl Sweetheart Black Dames wq1pqU0x4Y
3 Zwart Schoenen Sneakers 10k 42 Adidas 2