020 - 210 90 093xl Dames Blauw Atol Vest Bjørnson 46 Maat Gebreid Elena twZq70ExC
Court Adidas 44 Maat 2 Heren 2 0 Grijze Vl 3
Falcon Top Anoeska Dames Lady Maat L qqYrZwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 44 Heren Adidas Grijze Maat Court Vl 3 2 0 TqOqw8v

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Regatta Tima Regatta Wit Wit Tima Wit Dames Tima Outdoorshirt Tima Outdoorshirt Dames Regatta Regatta Outdoorshirt U66A4H

Maak nu een afspraak


Dames Zwart Maat L Softshell Jas YxaP4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 Adidas Grijze 44 Maat 0 2 Heren 3 Vl Court

Onze specialisten

44 Grijze Vl 2 Maat Heren Court Adidas 3 0 2
Dames Grijs Jas Regatta Hamara Ii RAZwqO7Ha
Life line Sweat Fleece Jas Dames Jade rxrqwTFC6
0 2 Zwarte Adidas Sneakers Hoops Hoge qOqwgBX
3 2 Maat Heren 2 0 Court Grijze 44 Vl Adidas