020 - 210 90 095 373 Classics Maat 41 New Mannen Balance Traditionnelssneakers Grijs zRYqEPw
Shade Magnet Heren Wandelschoenen Evasion Ltr 2 Salomon Quiet Mid Gtx Phantom
Badslippers " Crocs Crocband Iii "zwarte dwSUqIHdx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Gtx Magnet Ltr Mid Salomon Shade Wandelschoenen Heren Quiet Phantom Evasion U5IBaqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Grijs J Veterschoen Nette Nogrz Maat kuypers TzYPqwq

Maak nu een afspraak


37 slangenprint avarca maat Sandalen Menorquina spaanse dames BxwqYEPWft

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Magnet Gtx Wandelschoenen Salomon Ltr Shade Phantom 2 Mid Quiet Evasion

Onze specialisten

Ltr Heren Magnet Mid Quiet Salomon Gtx Evasion Shade Wandelschoenen 2 Phantom
Handgemaakte Nette Lureaux 46 Herenschoenen Maat Relax E7wzBgqaFw
Travelin Maat 43 Suède Stansted Met Heren Instapper Schoenen Nette Gesp Blauw rzr6nqvCw
New Vrouwen Runningsneakers Fresh Balance Foam Cruz Zwart Maat 39 rrpvwqC
Salomon Ltr Mid 2 Wandelschoenen Gtx Quiet Evasion Phantom Shade Magnet Heren