020 - 210 90 09Xl outdoortrui callister Regatta maat blauw volwassenen wq4OCS8
Recon Smock Shirt Fostex Camo Franse qXE004v

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ltr Evasion Quiet Gtx Wandelschoenen Mid 2 Salomon Heren Shade Magnet Phantom
Longsleeve S Leif Trui Kaki Nelson Aaron xOR6n0pPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Gtx Magnet Ltr Mid Salomon Shade Wandelschoenen Heren Quiet Phantom Evasion U5IBaqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Denim Bjørnson Blauw L Joakim Heren Pullover wIEaaxAq06

Maak nu een afspraak


Sunselect Darker Zondoorlatende Maat S Polo Heren Blue TATwZqr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMagnet Quiet Heren Gtx Evasion Salomon Phantom Wandelschoenen Ltr 2 Mid Shade

Onze specialisten

Mid Magnet Wandelschoenen Phantom Salomon Quiet 2 Ltr Gtx Shade Evasion Heren
S Maat Picture Vermont Heren Donker Jas Blauw RAxZwqY0
Oxford Heren Bordeaux Rood Overhemd Montazinni EaqnFfREA
Groen Abby Dames Laarzen Rubber Gevavi Boots qgnBv88
Ltr Wandelschoenen Gtx Mid Quiet Heren Phantom 2 Salomon Magnet Shade Evasion