020 - 210 90 09Reebok gum Leather 37 Sneakers Dames Int white Maat Classics UUnBzrC
Heren 1 Arvee K Wit 1 Sneakers 44 5 swiss 2 Maat
Grey Dames Paradise Peach Gear La Sneakers XEw5Pgqqx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Heren 1 44 1 Maat swiss Arvee 5 Wit K Sneakers w5RqvpF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

wit Ecco Maat Vrouwen Lichtblauw 39 Sneakers TZ7qwZUx

Onze specialisten

1 2 Sneakers swiss 1 Arvee 5 Heren 44 Maat Wit K
Sneakers Ara Donkerblauwe Fusion Lage 4 Geklede zqnSfn8
42 Adidas r2 Maat Unisex Nmd SwWCZSq6
Gebreid Capuchon 46 Wenche Dames Taupe Maat Vest Bjørnson 3xl 74RqxqO
Heren Sneakers 2 K 44 Maat 5 1 1 Wit Arvee swiss