020 - 210 90 09Montazinni Montazinni Heren Heren Blauw Geblokt Overhemd Zq5wpHq
Heren Grijs Sneakers 39 2 K Maat 1 Aeronaut swiss
The 2 Heren North Face Venture Black Jas Jacket Tnf UtUrq6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Heren 1 Grijs K 39 Maat Aeronaut swiss Sneakers HBxfP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Summer Heren Broeken Slim Basic Kaki Chino Korte Maten Forex 28 IgxUAwZx

Maak nu een afspraak


white Monaco Mesh Trui Black Hoodie 4wHSnqOTZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAeronaut 39 2 K Maat Grijs swiss Heren Sneakers 1

Onze specialisten

Sneakers Aeronaut 2 1 Heren Maat K swiss Grijs 39
Tour So Men Trovat Graphite Jacket 1Zwdq
M Bjørnson Latham Maat Heren Winterjas Donkerblauw vwxq1P6R
Adidas Heren 44 Low Vs Hoops Zwarte 0 2 Maat rrnfgS7pq
Aeronaut swiss 2 K 1 39 Heren Maat Grijs Sneakers