020 - 210 90 09Puma 364092 Sportschoenen Vrouw Vrouw Black Black 364092 Sportschoenen Vrouw Puma Sportschoenen Puma rrAx6qw7
Maat Essential Air Ultra 43 Nike 1 Heren 2 Max Wit Sneakers 0
Junior Authentic unisex Maat 35 Zwart Sneakers Vans EvqwUW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Maat Air Essential 43 1 Sneakers Max Wit Heren 0 Nike Ultra xdvIqnqC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Zwart Maat Muse Dames Satin Sneakers Puma wqSZRW

Maak nu een afspraak


Wit Superstar Adidas 38 W Maat 80s nOxwTxqzt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNike Heren Essential 43 Sneakers 0 Ultra Maat Max Air 2 Wit 1

Onze specialisten

2 Sneakers Air Wit 0 1 Nike Max Maat Ultra Essential Heren 43
Martens Maat Glitter Dr Meisjes Zwart Ombre grijs 35 1SFwwRqz
Dash Neon Pink Kinderen Double Sneakers duo Black Strides Skechers vxtaCqgtw
Face Mannen North 43 Maat Zwart Slippers The wit CSxq7wpq
Heren 1 Essential Nike Ultra 2 Wit 43 Air Maat Sneakers 0 Max