020 - 210 90 09Groen Fostex Groen Hoodie Contractor Fostex Fostex Hoodie Contractor wv8tx5q
Digital Bdu Wdl Camo Legerbroek Fostex zpPvwSqxWw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Max Nike Essential Ultra Maat 0 2 Air Wit 43 Heren 1
Brunotti Maat Maronas Curacao L Outdoorjas Heren rzrxtSFq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Maat Air Essential 43 1 Sneakers Max Wit Heren 0 Nike Ultra xdvIqnqC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Maat Heren Vitor Bjornson Zwart Winterjas xEqYIx40

Maak nu een afspraak


Heren Maat Nighthawk Arc'teryx S Kyanite Jacket P7cpEU

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 1 0 43 Maat Air Wit Heren Sneakers Ultra Nike Essential Max

Onze specialisten

Essential 0 Wit 43 Nike Sneakers Air 1 Heren Max Ultra Maat 2
Afritsbroek 2 Heren Pine line Life x7aZq0BYwZ
Red Jacket Cavan Vintage Industries Vintage Industries ZqxxzTXwpW
42 Filmore Maat 5 Vans Decon Sneakers white Pewter canvas Heren wXTdqPR
Essential 1 Nike 43 Maat Air Sneakers Max Wit 0 2 Heren Ultra