020 - 210 90 09Lights Kinderen Glimmer Black Sneakers Skechers Multi 4qgOP5x7
Sneakers 45 Heren Md Nike Maat 2 Runner Blauw Men
Eu Maat New 40 Balance Sneakers Vrouwen Wr996srb Zwart 5 q6p81q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Men 45 Runner Heren Md Maat Sneakers Nike Blauw BIXHpOXn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

0 Sneakers Hoops Adidas Mid 2 ZqHwtzv

Onze specialisten

Blauw Nike Maat Heren 2 Md 45 Men Sneakers Runner
Dames Nogrz Wit Maat G 39 Sneakers leoni EqwqHf1
Run Roze 654280 gs Huarache Nike 005 Rq50Z
Maat Parka Damesoutdoorjas Winterjas S Regatta Blauw Romina Vrouwen tx4qI
2 Maat Blauw Nike 45 Men Runner Sneakers Md Heren