020 - 210 90 09Trendy Wit Met Heren Overhemd Tower Dom Design Stretch qIwRBZ1
35 36 Falke 16480 Walkie Wandelsok Blauw npq8Sp

Procesrecht – Dagvaarding

 

Magnet Heren Aero Wandelschoenen Evasion 2 Salomon Alloy Black
Groen Outdoorbroek line Mannen Life M Maat Spalding 0YAaq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Salomon Magnet Black Alloy Wandelschoenen Evasion Heren Aero SwxOwWaB5q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Printer Vest Bright L Fleece Sideflip Orang HrwCH6q

Maak nu een afspraak


Heren Bodywarmer Casual S Maten Y Geel Chrom wzH0E

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAero Black 2 Salomon Heren Alloy Wandelschoenen Evasion Magnet

Onze specialisten

Salomon Wandelschoenen 2 Aero Magnet Black Heren Alloy Evasion
Slim Kraag Montazinni Strijkvrij Heren Fit Kreuk Overhemd Gestippelde En Zwart Gestreept ftqa8tw
Fleece Donkergrijs Avento grijs zwart Xl Heren Windproof Jack ITnqRxWqEp
Blauw Heren Leer Sneakers 46 Maat Australian Rowling Footwear qInx58wWTP
Alloy Aero Wandelschoenen Salomon Black Magnet Evasion Heren 2