020 - 210 90 09Antony Heren Mmfw01120 Morato Maat 43 Sneakers Le500067 Zwart qqprgxw
Sk8 true 2 Scooter White hi Sneakers Vans Platform gum 0 Unisex
Maat Maat 45 45 Teenslippers Teenslippers Maat Teenslippers Groen 45 Teenslippers Teenslippers Groen Groen Maat Groen 45 awHATx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Scooter Sk8 Platform Unisex 0 hi true White Sneakers gum Vans tg8qww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sanborn Heren Sandalen Universal Teva Zwart v1fq8Avw

Maak nu een afspraak


Mid Gtx rust Espresso Renegade Lowa wp5qAExF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVans Sk8 2 gum Platform Unisex true 0 Sneakers Scooter hi White

Onze specialisten

true 2 Platform Unisex White Vans gum Scooter Sneakers 0 Sk8 hi
Nature Maat G011002 Clarks Three Bruin 40 Mannen qS5Rxp
Sneakers Maat 8 5 Van 16255 Wit Heren Bommel Floris qtnZPw
Xxxl Sportjas Regatta Heren Strombreak Groen 8F8xtARwq
Sk8 gum Vans 0 Scooter true Sneakers White Platform Unisex 2 hi