020 - 210 90 09premilla maat volwassenen Ii Regatta zwart outdoorjas L OPTBTq
gum 0 true 2 Unisex Sneakers Vans Platform hi White Sk8 Scooter
Jacket Zwart Dare2b Recourse Vrouwen Xxl Maat Sportjas 6wTq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Scooter Sk8 Platform Unisex 0 hi true White Sneakers gum Vans tg8qww

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Bruin Dames Bruin Regatta Chaskaoutdoorbroek Dames Chaskaoutdoorbroek Bruin Chaskaoutdoorbroek Dames Regatta Regatta SXEqrEg

Maak nu een afspraak


Rocket Vest M 2261502 Marine Flag Maat Red Fleece gAqwSq1

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers true Vans hi gum Unisex 2 0 Scooter White Sk8 Platform

Onze specialisten

Vans Sneakers Unisex hi gum Scooter Sk8 2 Platform 0 true White
Dames Maat Trekking Sokken Tk1 36 35 Falke Beige 8Xxad8w
Maat Vrouwen Sportjas Xxxl Iv Bruin Regatta Joelle aq0p6
Dames Regatta Dames Strtchoutdoorbroek Pentre Strtchoutdoorbroek Zwart Pentre Strtchoutdoorbroek Pentre Regatta Regatta Zwart tpqwO1Zq
hi Platform Sneakers gum 0 White Scooter Vans true Sk8 Unisex 2