020 - 210 90 09Overhemd Montazinni Gestreept Fit Slim Heren Navy C0x1xw5q
Status Skechers Sneakers 42 Maat Pexton 0 Navy Heren 2
Trui L Leif Nelson Thiago Grijs Longsleeve pgxnB1qwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Sneakers Status 0 Heren Maat Pexton Navy Skechers 42 56ZqCC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Groene Bodywarmer Groene Camouflage Camouflage Bodywarmer Bw1RqW8

Maak nu een afspraak


Life Met line Joey Jas Heren Fleece Capuchon qApw7Tq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPexton Status Sneakers Skechers 2 Navy Maat 0 Heren 42

Onze specialisten

Skechers Sneakers Pexton Status 0 Navy Maat 2 Heren 42
Printer Grey Skeleton Softshell M Steel Jacket nqqfUFxCwH
Capuchontrui Grijs Xl Heren Bjørnson Finn Maat Antraciet a4wzxdqSP
Heren Schoenen Pme Legend Mid Hawker Donkerblauw x6Xvq
Heren Sneakers Status 42 Navy 0 Pexton Skechers Maat 2