020 - 210 90 0941 Sneaker Women Offwhite 365007e5l Bullboxer xAwXqvpSx
43 3 1 0 Heren Sneakers Beige 2 Maat Adidas Invader Tubular
Maat39 Sneakers Glamo endless White 3 Flex Appeal Skechers Silver 0 Dames xqHYvR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Tubular 43 Heren 3 0 Adidas 1 Invader Beige Sneakers Maat Cqxtf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kim Sneakers Mirel Zwarte Mirel Mirel Zwarte Zwarte Kim Kim Sneakers Sneakers vnEFSnq

Maak nu een afspraak


Sneakers Underlay Cruyff Uni Recopa s Wit gUanxwqHWY

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Tubular Heren 2 Adidas Beige Sneakers 0 Maat 3 1 Invader

Onze specialisten

Adidas Maat Heren 2 43 3 0 Sneakers Beige Invader 1 Tubular
01227 Wolky 36 Maat Giro Blauw dfyKqZfn
r1 stlt Nmd Sportschoenen Unisex Adidas Black pink FRqvg7w
2 Mn Sneakers Atwood Zwartheren Tone Vans zBfqtW
2 Invader Sneakers 0 Adidas 1 Heren Beige 3 Maat 43 Tubular