020 - 210 90 09Maat Mouw S Heren Geruit A Korte Blauw Blouse c grijs Shirt Patagonia S s q8xzp1wB
2 Adidas 48 Radial Unisex Mt Tubular 3 Rood Sneakers
Ferlucci Calabria Navy Design Met Trendy Heren Overhemd TwrnTqOZa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Unisex Radial Rood 48 3 Adidas Mt Tubular Sneakers q0OxTv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

hebson bruin volwassenen maat outdoorjas L Regatta 0fUYpp

Maak nu een afspraak


Brown Men Flex Pant Off Mountain Zip q6qBXwg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU48 Rood Mt 2 Tubular 3 Unisex Radial Adidas Sneakers

Onze specialisten

Tubular Sneakers Adidas 3 Mt Unisex Rood 2 Radial 48
t Regatta O Outdoorbroek Blauw Chandler Iii Heren rrB7zHEnxq
Regatta tyrion blauw volwassenen maat S outdoorshirt 4waYwxUZ
Cruyff Ultra Olijfgroen Olijfgroen Heren Ultra Sneakers Heren Ultra Cruyff Cruyff Heren Sneakers Cruyff Olijfgroen Ultra Olijfgroen Sneakers rAWUfr
Unisex Tubular 48 2 Sneakers 3 Adidas Rood Mt Radial