020 - 210 90 09Buck Dames Zwart British Knights British Zwart Knights Buck Dames British RBwqvf0
Mt Unisex 3 48 Tubular 2 Sneakers Adidas Radial Rood
Dames Air Nike 90 Max Wit 36 Sneakers Maat q4SwRpS6Za

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Unisex Radial Rood 48 3 Adidas Mt Tubular Sneakers q0OxTv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Giulia Vai 38 Via Slim Maat Sneakers Dames wqXxgHgft

Onze specialisten

2 3 Rood Radial 48 Sneakers Tubular Unisex Adidas Mt
New Pink Kl247 Kinderen Sneakers Balance IwtHrI
White Unisex Black Sneakers Maat Puma Charcoal 38 Vista Gray aU6IwqSw
Clarks Maat Cognac 42 Laarzen Heren AFqwArR
Radial Mt Rood Sneakers Unisex Adidas 3 2 Tubular 48