020 - 210 90 09Xxl Mannen Regatta grijs Maat Jas Herenoutdoorjas Rocknell Zwart groen Hybrid OXxw7XqBrC
Heren Moab Gtx Wandelschoenen Fst Black Merrell 2
46 Paar 9 Wandelsokken 43 Maat XCqwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Wandelschoenen Fst Moab Black Heren Merrell Gtx Fq4gvwwE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Twinlife Overhemdgrijs Twinlife Xxxl Overhemdgrijs C0WCg6n

Onze specialisten

Heren Moab Fst Gtx 2 Black Wandelschoenen Merrell
zwart volwassenen M Regatta perran outdoorjas maat pExEzXq
Jas Rood Maat zwart Softshell Senvi Xl Kleur Aq0q5
Gaastra Tilton Heren Maat 43 Grijs Sneakers gqgv6rE
Moab Heren Wandelschoenen Black 2 Merrell Gtx Fst