020 - 210 90 09Maat 42 Crew Grijs Volwassenen Thorlos Wandelsokken Trekking nAUPI
Wandelschoenen 2 Merrell Moab Beluga Gtx Heren
41 Crew Thorlos Hiking 39 Blauw Dames Sokken Light Maat wqFOwa8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Wandelschoenen Merrell Beluga Heren Gtx Moab Rqa5S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Clemance Regatta Zwart Outdoortrui Dames Ii 7wZwxpqd

Onze specialisten

Gtx Wandelschoenen Heren Beluga 2 Moab Merrell
Kobalt m² L G Fleecejas Cameron 290 Polyester 0qFF4X
Wit Zomerjas s Anna Maat Dames 36 Bjornson qRcSfCzc
Dames Bomby Life Life Fleecejas line line Iw0Wt
Beluga Wandelschoenen Merrell Heren 2 Gtx Moab