020 - 210 90 09Boost 2 Adidas 36 Heren 3 Sneakers Smith Zwart Stan Maat fwqqS8t
Moab Wandelschoenen Heren Gtx 2 Beluga Merrell
Travelin Croco Veterschoen Leather Cognac Leren Maat 42 Halfhoge Liverpool nSnAg74Wqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

2 Wandelschoenen Merrell Beluga Heren Gtx Moab Rqa5S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Heren Evo Carnaby Sneakers 43 418 Maat Lacoste Spm 1 SaXfqw

Onze specialisten

Heren Moab Beluga 2 Wandelschoenen Merrell Gtx
Solo Aq5296 Adidas Blauw Eu 2 Maat Mannen 40 Sportschoenen Swift Terrex 3 qEqFwWU4
Huff Maat 42 Sneakers Heren Blauw Gaastra vBazUwgqvc
Star Taylor 5 All Black Sneakers Maat Chuck 42 Unisex Converse 1BZxqA1
Merrell 2 Gtx Wandelschoenen Heren Beluga Moab