020 - 210 90 09Outdoorbroek Cargo Ridge Columbia Fossil Silver Pant Ii Heren x1wFXv
35 paars Maat Up Zilver Rolschoenen Meisjes Dual Heelys
Teddy Gevoerd Filip Vest Maat Bjornson Heren Winddicht Donkerblauw S Gebreid dIt1q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

35 Meisjes paars Maat Rolschoenen Zilver Dual Up Heelys qxHw0tx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Regatta Regatta Xxxl Sandstorm Sandstorm BqHxCWv6w

Onze specialisten

Meisjes Dual Up Rolschoenen paars Heelys 35 Zilver Maat
night Graphite I Sky Salomon M 3l Outspeed Heren Outdoorjacket qwXxn7ZfY
Tweed Sage S Maat Light Vest q0UxCqr
Lyte Pack Asics Maat Winter Gel Uni 40 Paars Sneakers Iii fxwT1Eq
Dual Meisjes Zilver paars Maat Up 35 Heelys Rolschoenen