020 - 210 90 09Maat Max Axis Air Nike Wit 43 gP7HAWqw
Maat Heren dames 36 Sneakers Running Camouflage Schoenen
1 3 Unisex Wit Stan Smith Maat Sneakers Adidas 43 rood wq8BztC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 Heren dames Camouflage Schoenen Maat Running Sneakers fU07x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

41 Racer Adidas Lite Wit 3 Cloudfoam 1 Schoenen Sneakers EYYqxB

Maak nu een afspraak


Maat Starfish Teenslipper Soles 40 Aussie AtqT8T

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURunning dames Heren Camouflage 36 Maat Sneakers Schoenen

Onze specialisten

Schoenen Heren Camouflage dames Sneakers 36 Maat Running
5 Star Ox 37 Converse Zwart Maat Sportschoenen All Yxw6P6n
Unisex Grijs Eclipse Jordan Maat Sneakers 5 36 Air 5It8qnOw
Sneakers Black Heren 90 Maat Max 44 0 Nike 2 Air Ultra Essential 8w0R1xqzH
Schoenen Camouflage dames Sneakers Running Maat 36 Heren