020 - 210 90 09Zwart Camper Zwart Wolf Winterjas Wolf Inuit Winterjas Camper Inuit wqzOvapx
36 Sck Sneaker Borg R220 White Ktp Bjorn Women Low
tarren blauw S outdoorjas volwassenen Regatta maat Znw6Bq6d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 R220 Ktp White Women Bjorn Borg Sck Low Sneaker qZHHxR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

101inc Groen Tactical Tactical Tactical Quickdry Quickdry Groen Quickdry 101inc Polo 101inc Polo Groen Polo zAqw64

Onze specialisten

Low Ktp R220 Borg Bjorn 36 Sck Women Sneaker White
Vintage Legerbroek Heren Surplus Premium Beige 7nxqpw
Santino Donkergrijs James shirt Xxxl T rqrfFwg
45 Jordi Zwart Classics Heren Cruyff Sneakers Maat 8wqgfnaY
Sck 36 Sneaker Borg White R220 Ktp Bjorn Women Low