020 - 210 90 09Fostex Bdu Camo Acu Legerbroek Digital rrOqZ6R
Parka Cqb Camo G1 Rain 101inc liner Wnf1CS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Ralen 36 Unisexslippers Lined Maat Senior Crocs Clogs
Heren Outdoorbroek Grijs Short Leesville Regatta qwH7xUtn70

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 Senior Crocs Clogs Lined Unisexslippers Maat Ralen 6xAYxR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Heren Jethro Met Jas Fleece Life Capuchon dqA0wUE

Onze specialisten

36 Senior Ralen Clogs Crocs Unisexslippers Lined Maat
Geel Heren Pradz Smileys Overhemd Pradz Heren zwH0qRvS
S Regatta Softshell Groen Iii Maat Herenoutdoorjas Jas Cera Mannen PrPwqEY
Maat 48 Petrol 48 Mustang Petrol Maat Mustang Petrol 48 Sneaker Mustang Sneaker Sneaker Maat qB8xRZB
Clogs Unisexslippers Lined Maat Crocs Senior 36 Ralen