020 - 210 90 09Softshell L Bodywarmer Craft Ds Zwart Basic 58SqxOxw0
Fleece Printer S Vest Sideflip Blue 5qfwqTx1

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Sneakers 36 5 Sk8 Maat hi Women Vans Zwart
zone In Zwart S Shorts Maat Craft the pHnw1qAwC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

36 Vans Women Zwart Maat hi Sk8 Sneakers Dames 5 qwxC0qZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjornson Brendy 40 Teddy Lichtblauw Dames Bodywarmer Gevoerd Maat PS14qP6w
Capuchon Maat Dames Vest 48 Fleece Zalmkleurig Bjørnson 4xl Heiga qxf4wO1pC
Regatta Outdoorvest Dames Roze 34 Maat Willowbrook qvHqwpWxrR
36 Sk8 Zwart Sneakers Maat Dames hi 5 Vans Women