020 - 210 90 09Xxxl Bdu Maat Fostex Legerbroek Groen wx0qnHz
Sneakers Maat New 373 Heren Balance Red 45
Bjørnson Dames Gebreid Maat 40 l Vest Atol Elena Blauw 6q6wxCPEr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

373 New Balance 45 Sneakers Red Maat Heren SS5wq8r

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bjørnson Lichtblauw Maat 38 m Vest Amber Winddicht Dames Fleece nzwzTPq

Onze specialisten

Balance 373 Red Heren Maat Sneakers 45 New
maat outdoorjas rood volwassenen mylee L Regatta 8Oqntt
Dames Vest Xl Rits Maat Zwart Trui Epsilon Hoodie 1xtw44g
Falke 16480 Walkie Groen Wandelsok 37 38 waZqR
Heren New Maat 45 Balance Red Sneakers 373