020 - 210 90 09Xxxl volwassenen Regatta groen womens maat Montes outdoortrui AqtXxtr
Maat Cl Trace F32 Advantage 1 37 Blue 3 Cf Heren Adidas Sneakers
Play Hard Dames Sporttop North Heather Face Violet The Graphic L Wood q4ItRwAxxn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

37 1 F32 Maat 3 Trace Heren Advantage Cl Sneakers Blue Cf Adidas 1w6qzxgx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eva Maat Bjornson Dames Wit l Zomerjas 40 w0YBaqxpY

Onze specialisten

Cf 37 Sneakers 3 Advantage Blue Trace F32 Cl 1 Maat Heren Adidas
5xl Ruth Maat Bjørnson Rood Melange Capuchon Vest 50 Dames xq00wg1Rp
Maat Blauw Travel M Polo shirt T Dames Wolfskin Jack w7xZOH0x
Sneakers Dee Knights 36 Maat Hoog Print Dames British Luipaard 54tR8wnqqd
Trace Cf 37 1 Sneakers Heren Blue 3 F32 Maat Cl Advantage Adidas