020 - 210 90 09Sneakers Maat Black Unisex 36 Authentic black Vans P5CqH
Sneakers Wit Crista 40 Maat Dames Mexx aqwtZ5O7c7

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Wit Classic Puma 37 Maat Lfs Dames Basket
Hi Converse Chuck Rode Sneakers As Taylor 0Ax1R

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

37 Basket Wit Lfs Puma Dames Maat Classic Sneakers Ez1q0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iii H7k4y Asics 9501 lyte maat42 wit Gel Grijs sneakers Unisex Schoenen 6qwfCEn
Grijze Evolution Go Sneakers Skechers Slip on Walk r8qAZr
Cognac Veterschoen Halfhoge 40 Maat Leren Travelin Myken ZUT0wR
Lfs Sneakers Basket Wit Puma 37 Classic Dames Maat