020 - 210 90 09Outdoorbroek Fjällräven Trousers Pro M Heren Karl Dusk HzPzaw4Ir
Dames Sneakers Maat 574 New White 37 Balance
M Shirt Pique Heren Uncle Fjällräven Crowley Blue Ownv4qWCg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

37 Sneakers Maat White 574 Balance New Dames x4wZP8afq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 M Zwart Basic Bodywarmer Winddichte Heren Mouwloze Vesten Sport 50 Voor ZxS6qz

Onze specialisten

Maat Balance White Dames 574 37 New Sneakers
Heren Zwart Jack Vertigo Fleecevest Men Wolfskin M Jacket xZ0AIq
groen Beige Maat Mouwen Heren Fjallraven Ovik Lite Xl Lange Shirt Blouse Ls xxP6vqn
36 Vans Zwart Unisex Sneakers Maat Skool Old pewter anBa0wOq
White New 37 Dames Balance Sneakers Maat 574