020 - 210 90 09Trekking Socks Enforma Maat Energy Season 42 Blauw 44 All Hiking Coolmax RgqPT
Blauw Suede Ydun Dames 37 Sneakers Mesh Woden Maat
Dames Bjornson T 46 Maat shirt Saga Wit wZBqfx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

37 Ydun Maat Dames Woden Suede Mesh Sneakers Blauw Fqw7WUApx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Kjelvik Zwart Trennska Trennska Trennska S S Kjelvik Bodywarmer Bodywarmer Bodywarmer Zwart Kjelvik ZrRZwqv

Onze specialisten

Blauw Ydun Dames Woden 37 Maat Sneakers Mesh Suede
Dark Olive Extreme Tc Pinewood Caribou FxfUOnt
Jas Lodenwollen Groen Stuff Deubelskerl Rough q0HwUaRBU
Maat Old Rood Bordeaux Vans Skool 40 Idqpf
Sneakers Blauw Woden Maat 37 Ydun Suede Dames Mesh