020 - 210 90 09Sneakers Authentic Dames Wmn Zwart 37 Maat Platform Vans TnBxfPwx
37 Asics Sneakers Lyte 5 Zwart Gel Heren Iii Maat wit
Wit Polo Maat 43 Vulc Lauren Sayer Heren Ralph Sneakers x66SCHqpOw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

37 wit 5 Iii Zwart Lyte Gel Heren Sneakers Asics Maat wq48RWFq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Court Puma 42 Sneakers Breaker White Maat Silver Unisex Derby L Ha1Tnxw6a
Adidas zwart;wit Adilette Slippers Adidas Adilette Unisex zwart;wit Adidas Unisex Slippers Adilette xSIqIvY
Vest 2261502 Flag Rocket Zwart Maat Red Xxl Fleece 1pwqSZ
Iii Asics Sneakers Lyte Gel wit Maat 37 Zwart Heren 5