020 - 210 90 09Heren Zwarte Klittenband 43 Memphis Maat Instapper One 4Zq5nwA
Tangara Blauw Badslippers Unisex 38 Roma Maat Zwart
Fila groen V94m grijs Heren Wit Maat Sneaker Low 42 qqRxr7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Blauw Tangara Zwart Unisex Badslippers Roma Maat xHwgYqAPRw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Asics 1 Maat 2 42 Heren Gsm Grijs Sneakers rxr4qO

Maak nu een afspraak


Chinch Lo 592 K 03759 swiss Dr 40 Aq46xTzEw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU38 Zwart Blauw Tangara Badslippers Unisex Maat Roma

Onze specialisten

Badslippers Blauw Roma Zwart Tangara 38 Maat Unisex
Adidas Gold 1 45 Sneakers Metallic Core Gazelle Heren Maat White Black 3 HwH6qrg
Maat Taylor Converse Sneakers All Star Unisex Optical Chuck 45 White w8HHxqnTU5
Maat46 Alphaborne Grey Black Heren Skyline Skechers Sneakers Yqw6f1
Roma Badslippers Unisex Maat Tangara 38 Blauw Zwart