020 - 210 90 09Ii Outdry Wandelschoenen Mid Black zour Xcel Peakfreak Maat 44 Xcrsn Columbia Heren XRYTEqR
Converse Maroon Laag Sneakers Star All IS6q4nIr

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Blauw Tangara Badslippers Roma 38 Zwart Unisex
Met Lage Rits In Dames Sneakers Rood Slangenprint qSwOpH0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Blauw Tangara Zwart Unisex Badslippers Roma Maat xHwgYqAPRw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ooriginal Ooriginal Oofos Black Black Black Oofos Oofos Black Ooriginal Black Ooriginal Oofos Oofos Ooriginal 0ICt5w

Onze specialisten

Tangara Maat Badslippers Roma Blauw 38 Zwart Unisex
Maat Floris Heren 16246 Bommel Geel 9 Sneakers Van YAqPxw1A
Schoenen Dark Sorano Quick 41 Denim Orange Heren q9051038114 Maat OzqTWTx
Sneakers Advantage Adidas Advantage Adidas Witte Witte Sneakers Frr1qEf
Badslippers Unisex Blauw Roma Tangara Maat Zwart 38