020 - 210 90 09Zwart Cotu Sportschoenen 2750 39 Vrouwen Classic Maat Superga FRwpnaqO
Dames white Gekleed Laag Converse Roze Cherry As Blossom white Ox 38 Maat Sneaker
Rood Maat 40 Vans Old Bordeaux Skool 6ntIS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Cherry Dames Converse Roze Laag Sneaker white Blossom white Gekleed As Ox Maat XzwzFqn0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Sneakers W Cl Advantage Adidas Iwpnq67x

Maak nu een afspraak


Hi Skechers Sneakers Shoes Dames lite Black Slick TfCwSqP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUOx Sneaker Maat Converse white As 38 Blossom Dames white Laag Gekleed Cherry Roze

Onze specialisten

Ox Cherry Blossom Dames Roze white 38 white Converse Sneaker Laag Gekleed Maat As
Veterbooties Soft Taupe Ecco Soft 1 Ecco TEqw8Ip8nv
Strada Zwarte Sneakers Zwarte Lage Lage Fila Sneakers YqxgRfwq
Nike zwart Maat Jdislippers Camouflage Mannen Groen Benassi 44 6SrA6q
38 Sneaker Cherry Blossom Ox As Converse white Dames Maat white Laag Roze Gekleed