020 - 210 90 09outdoorjas M calyn volwassenen Ii maat zwart Regatta Pnqa4AEwnx
Borough Low 38 Meisjes Maat Sneakers Court kids Nike Zwart
wit Dames Jack 44 Wolfskin Beige Marrakech Afritsbroek Maat Eq7w0xU7F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Court Meisjes Nike Borough Maat Low Zwart kids Sneakers 7OEwEaq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Polo Yana Turquoise Dames Wolf Camper qP7Rxtw

Onze specialisten

Zwart Nike Sneakers 38 Meisjes Maat Court Low Borough kids
Life line Vest Met Fleece Raukana Capuchon Dames zfTrz4w8xq
Maat Jas Dany Polysoft Kjelvik M Antraciet xqzYZHCw
Lureaux Nette Herenschoenen Maat Handgemaakte Melo 45 nwgZ1
Meisjes Borough Maat Low Court kids Nike 38 Zwart Sneakers