020 - 210 90 09Green Maat S Cardigan Women Dames Fjallraven Fleecevest Snow Forest T4q48
Borough Court Nike Zwart kids 38 Maat Meisjes Low Sneakers
Ii Outdoorshirt Heren Regatta Tremont Wit Cwfx5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Court Meisjes Nike Borough Maat Low Zwart kids Sneakers 7OEwEaq8

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Red Hoodie 2261510 Maat Switch 4xl Flag Rood r0gOqvrT

Maak nu een afspraak


Dark Industries Hudson Olive Jacket Vintage qfAZXn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Maat kids Sneakers Court Meisjes 38 Low Nike Borough

Onze specialisten

Nike Court Borough kids 38 Sneakers Maat Low Meisjes Zwart
Fostex Fostex Groen Heavy Cwu Heavy Cwu Jack a1cqEwc5
Jas Acu Bdu Multi 101inc Camo Style 6O5wTqHx
Hype Wit water Slippers Havaianas 43 44 45q0wx
Borough Maat Nike Sneakers Zwart Court 38 Low Meisjes kids