020 - 210 90 09Daily 2 Adidas 0 Sneakers Zwarte qxfOE0Uw0n
38 Bluem Ground Dames Protest Aaliyah Jas
Maat Lureaux Nette Herenschoenen Parade Paisely 41 Handgemaakte zZwzY0W

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Dames Aaliyah Jas Bluem Ground Protest nFqP7U4Y

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Veterschoenen 42 Geox Maat Zwart Heren 7FFq5f

Onze specialisten

38 Protest Bluem Jas Ground Dames Aaliyah
Heren Nike Lichtroze Sneakers Maat 41 Blazer Low w7BqfSz
Racer Lite Sneakers Core Adidas ftwr grey F17 Heren 46 Maat Cln Black Two White St5wdrqwn
Sneakers Air Max Blauw 5 Motion Schoenen Nike 44 wqt5Fdn
Bluem 38 Protest Ground Dames Aaliyah Jas