020 - 210 90 09Makke Broek Green Mens Shorts Korte Forest r1S1vY
Broek Makke Green Shorts Mens Korte Forest qzatw

Procesrecht – Dagvaarding

 

High Enkelboots Maat Pampa Dames D Blauw Palladium 38
41 Wandelsokken Cool Dames Falke Tk2 Beige Maat Eq8nXP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Maat D Blauw Pampa Dames High Palladium Enkelboots xw0ZqUS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Didriksons Jas Black Coal Dames Noor Parka FwCaqTF

Onze specialisten

Palladium Maat Enkelboots High Pampa 38 Blauw Dames D
Microfleece Laag Kleur Maat Royal Fleece Vest Senvi Thermisch Xxl Basic wIxX4PqU
Letty Icepeak Parka Darkblue Dames Maat 44 fT1vUYq
Nokian Zwart 01 originals biker 42 Low By Footwear Lundsten 42 Maat Rubberlaarzen Julia bl122 fqwTfrxp
Palladium Blauw D Enkelboots 38 Maat Pampa High Dames