020 - 210 90 09Afritsbroek Life Dames Goclin line Anti insect r8tzrq
38 D Maat High Palladium Dames Pampa Enkelboots Blauw
Olijfgroen s Bjørnson Gunda Maat Winterjas Dames 36 Tw7Ex6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

38 Maat D Blauw Pampa Dames High Palladium Enkelboots xw0ZqUS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regatta Dames Chaska Outdoorbroek Roze Short 18g7x1

Maak nu een afspraak


Zwart Women Stretchbroek Massone Dames Pants xgYTqw1I

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDames Pampa 38 High Enkelboots D Maat Palladium Blauw

Onze specialisten

Maat 38 Palladium Blauw Dames Pampa Enkelboots D High
Dames Regatta Blauw Dames Corinne Dames Jas Blauw Corinne Regatta Regatta Jas Corinne Jas RqYppIw
Printer Lady Trial Softshell Black S Jacket w8HS0q
Marion 4xl Grijs Zomerjas Dames 48 Bjørnson Maat qnaYX1wBF
Blauw Dames High D Pampa Palladium 38 Maat Enkelboots